Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in include_once() (regel 3492 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • The answer you entered for the CAPTCHA was not correct.

Beschermingsmaatregelen

Het Nederlands recht kent drie soorten van juridische bescherming voor meerderjarige personen die hun zaken niet of onvoldoende zelf kunnen regelen. Het betreft het mentorschap, de bewindvoering en de curatele.

Mentorschap is de lichtste vorm van bescherming. De mentor kan beslissingen nemen over bijvoorbeeld de verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding van de betrokkene.

Indien een persoon niet in staat is zijn financiën zelf te regelen kan de rechter die persoon onder beschermingsbewind stellen. Een bewindvoerder krijgt dan de taak om de goederen, waaronder dus het vermogen en/of inkomen van die persoon te beheren en administreren. De kantonrechter bepaalt hoe lang de bewindvoering duurt en welke goederen onder bewind worden gesteld. Vaak wordt de bewindvoering uitgesproken over alle goederen en voor onbepaalde tijd. Het komt geregeld voor dat er verschil van mening ontstaat tussen de onderbewind gestelde en de bewindvoerder of dat de onder bewind gestelde weer onder de bewindvoering uit wil. Er kan dan een verzoek bij de kantonrechter worden ingediend. Ons kantoor kan u mogelijk bijstaan in een dergelijk geval. Schroomt u niet contact met ons op te nemen.

Curatele is zwaarste vorm van bescherming en kan slechts worden uitgesproken in geval van een bepaalde lichamelijke of psychische toestand dan wel drank- of drugsmisbruik. Het gevolg van de curatele is dat de onder curatele gestelde handelingsonbekwaam wordt. Een curator neemt de beslissingen over geld, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding van de betrokkene.