Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in include_once() (regel 3492 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • The answer you entered for the CAPTCHA was not correct.

Tarieven

Gefinancierde rechtshulp / Toevoeging in de kosten van rechtsbijstand (voorheen Pro deo)

Indien u aan bepaalde criteria voldoet betaalt de overheid een groot deel van de kosten van de advocaat. U bent dan slechts een eigen bijdrage verschuldigd. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. In een strafzaak is het zelfs mogelijk dat u helemaal niets hoeft te betalen. Op de site van de Raad voor Rechtsbijstand kunt u vernemen of u in aanmerking komt voor een toevoeging in de kosten voor rechtsbijstand. De regeling komt er kortweg op neer dat u niet teveel vermogen en een niet te hoog inkomen mag hebben. Het kantoor zal zorg dragen voor uw aanvraag. Indien u een inkomen heeft op bijstandsniveau of lager is het vaak mogelijk om bijzondere bijstand voor de eigen bijdrage te verkrijgen. Indien u een bijstandsuitkering heeft kan het kantoor de aanvraag doen.

Eventuele kosten die het kantoor verschuldigd is voor de inzet van derden vallen niet onder de gesubsidieerde rechtsbijstand en worden dus gewoon in rekening gebracht. Onder deze kosten vallen in ieder geval de kosten voor het opvragen van uittreksels alsmede, in geval van een gerechtelijke procedure, een gereduceerd griffierecht. Griffierecht is men in geval van een gerechtelijke procedure verschuldigd aan het Gerecht dat de zaak behandelt. Kosten die de deurwaarder rekent voor het uitbrengen van exploten zoals een dagvaarding vallen wel onder de toevoeging en worden dus niet in rekening gebracht.

Betalende zaken

Het kantoor hanteert een uurtarief variërend van € 100,- tot € 150,- exclusief de verschuldigde omzetbelasting en verschotten. Verschotten zijn door het kantoor voor u gedane uitgaven zoals griffierecht, deurwaarderskosten en kosten voor het opvragen van uittreksels. Griffierecht is men in geval van een gerechtelijke procedure verschuldigd aan het Gerecht dat de zaak behandelt. Deurwaarderskosten zijn kosten die een deurwaarder berekent voor het uitbrengen van een dagvaarding, het betekenen van een vonnis of het leggen van beslag.

Al naar gelang de moeilijkheidsgraad van de zaak en de financiële mogelijkheden van de cliënt is het mogelijk van het standaard honorarium af te wijken. Het maken van een vaste prijsafspraak vooraf behoort ook tot de mogelijkheden.

Vooraf wordt u, zoveel als mogelijk, een indicatie gegeven wat behandeling van de zaak u zal gaan kosten. In de meeste zaken wordt vooraf een in redelijkheid vastgesteld voorschot verlangd alvorens met de werkzaamheden wordt aangevangen.