Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in include_once() (regel 3492 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • The answer you entered for the CAPTCHA was not correct.

WSNP

De WSNP staat voor wettelijke schuldsanering natuurlijke personen. De regeling houdt kortweg in dat u voor een periode van 3 jaar maximaal spaart voor de aflossing van uw schulden maar daarne volledig kwijtschelding van het restant krijgt. U komt alleen in aanmerking voor de WSNP als u eerst via schuldhulpverlening heeft geprobeerd uw schulden op te lossen. Via een juridische procedure kunt u de rechter verzoeken u toe te laten tot WSNP. U moet dan wel aan de voorwaarden voldoen. Ook tijdens het traject moet u aan strikte voorwaarden voldoen.

Ons kantoor verleent geen bijstand bij de aanvraag van de schuldhulpverlening en schuldsanering maar wel indien de (toepassing van de) schuldsanering door de rechtbank wordt afgewezen, tussentijds wordt beëindigd of indien u aan het einde van de regeling geen schone lei krijgt. De regeling kan bijvoorbeeld worden afgewezen omdat de schulden in de 5 jaar voorafgaand aan het verzoek niet allemaal te goeder trouw zijn ontstaan. Wat die goede trouw precies inhoudt is voor leken vaak lastig te bevatten. Een reden voor tussentijdse beëindiging kan bijvoorbeeld zijn dat u opnieuw schulden heeft gemaakt of u onvoldoende heeft ingespannen inkomen te verwerven. Aangezien het hier vaak lastige en complexe leerstukken betreft is bijstand van een advocaat absoluut gewenst.

Na een de betreffende uitspraak van de rechtbank heeft u slechts zeer kort de tijd om daartegen in beroep te komen bij het gerechtshof. Na ontvangst van de uitspraak heeft u vaak nog slechts enkele dagen.  In geval van een rechterlijke uitspraak van de rechtbank tot afwijzing van de schuldsanering, tussentijdse beëindiging of beëindiging zonder dat u de schone lei krijgt dient u dus per ommegaande contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan beroep instellen bij het Gerechtshof. Voor u zijn daar nauwelijks tot geen kosten aan verbonden.

Ook voor het overige insolventierecht kunt u bij ons terecht, bijvoorbeeld indien u een faillissementsverzoek heeft ontvangen of juist zelf een verzoek tot faillietverklaring van uw debiteur wilt doen.