Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in include_once() (regel 3492 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 113 van /home/advocatenkantoorkloppenburg.nl/www/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • The answer you entered for the CAPTCHA was not correct.

Schriftelijke aanwijzing

Indien ouders bepaalde adviezen van de gezinsvoogd niet opvolgen kan de gezinsvoogd een zogenaamde schriftelijke aanwijzing geven die de ouders wel verplicht zijn op te volgen. Ouders hebben echter het recht om binnen veertien dagen na dagtekening van de aanwijzing de kinderrechter te verzoeken de aanwijzing vervallen te laten verklaren. Naast het Jeugdrecht komt dan ook vaak de Algemene Wet Bestuursrecht om de hoek kijken. De ervaring leert dat gezinsvoogden hun boekje nogal eens te buiten gaan bij het geven van een schriftelijke aanwijzing, bijvoorbeeld door niet het juiste voortraject te volgen of door het geven van een aanwijzing die niet of onvoldoende ziet op de opvoeding van het kind. Indien u het niet eens bent met een specifieke aanwijzing van de gezinsvoogd is het dus van belang dat u direct na ontvangst van de aanwijzing contact opneemt met ons kantoor.

Ook de omgang van uit huis geplaatste kinderen wordt vaak door middel van een schriftelijke aanwijzing opgelegd. Indien u het niet eens bent met de frequente of duur van de omgang met uw kind kunt u contact met ons opnemen.